Міжнародний
ліцей МАУП

Навчання вчителів

07 апреля 2017, 13:01

Вчителі НВК "Міжнародний ліцей "МАУП" на ІІІ Всеукраїнській конференції проекту "Розумники"

Практичні заняття, спілкування з експертами і колегами, презентація проекту та обмін досвідом – програма заходу 31 березня була насиченою та корисною. Понад 150 вчителів та директорів приїхали з різних куточків України до Києва, щоб взяти участь у III Всеукраїнській конференції, присвяченій проекту «Розумники».

Гостей привітали організатори урочистої події та партнери проекту – науковий керівник експерименту Світлана Литвинова (завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України), Вікторія Косик (керівник відділу цифрової освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України), Вікторія Євтушенко (директор з розвитку, компанія «Навігатор»), Ігор Каплаушенко (керуючий партнер, видавництво «Розумники»).

«Ми сьогодні знайомимося з досвідом використання інформаційних ігрових ресурсів, з тим, як впроваджується проект «Розумники» в Україні. Дізнаємося про новації та новинки експерименту. Наша мета – напрацювати основні навички роботи в нашому проекті – від теоретичних до практичних», – під час церемонії відкриття наголосила Світлана Литвинова.

На учителів очікував сюрприз – на сцену запросили та представили усім присутнім колектив видавництва «Розумники». Саме ця творча команда – дизайнери, аніматори, методисти, програмісти – і створює цікаві навчальні ігри, інтерактивний контент проекту.

Ще однією приємною «родзинкою» заходу стала святкова фотозона. Персонажі ігор від «Розумників» до вподоби не лише учням, а й їхнім учителям. Тож освітяни залюбки фотографувалися з яскравими аксесуарами у вигляді улюблених героїв у паузах між заняттями-практикумами.

Як працювати з Особистим кабінетом вчителя? Як призначати учням завдання? Як створювати вправи за допомогою медіатеки? Саме цим питанням були присвячені тренінги для вчителів, що вже навчають школярів за допомогою інтерактивів. А для педагогів, які лише знайомляться з технологією Smart Kids, організатори провели презентацію навчального контенту – освітніх ігор та «Смарткейсу» вчителя початкових класів, а також обладнання, яке використовується в проекті, запропонували різні моделі участі в експерименті.

Педагогічний експеримент «Розумники» стартував у 2014 році. За цей час до нього приєдналось понад 100 вчителів початкової школи. Своїм досвідом роботи з інтерактивами на панельній дискусії «Використання цифрового контенту в сучасній початковій школі» поділилися засновник і директор міжнародного приватного НВК ім. Януша Корчака Ірина Чудовська, вчитель початкових класів Луцької гімназії №4 ім. Модеста Левицького Наталія Романченко, вчитель початкових класів спеціалізованого навчального закладу «Ліко-школа» Наталія Непорада.

У дискусії також взяли участь науковий керівник педагогічного експерименту «Розумники» (Smart Kids) Світлана Литвинова, директор з розвитку Вікторія Євтушенко (компанія «Навігатор»), практикуючий дитячий психолог Оксана Демура, головний спеціаліст управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Кізіма, керуючий партнер Ігор Каплаушенко та комерційний директор Василь Рилєєв (мультимедійне видавництво «Розумники»). В експертному середовищі відбулось обговорення наукового, методичного, технічного, психологічного, організаційного аспектів проекту, значення проекту для української освіти, перспективи розвитку та розширення експерименту.