Міжнародний
ліцей МАУП

Майстер-класи

05 апреля 2018, 16:04

Майстер-клас від «ORMAN»

6f8y9vui
6f78t9ui
6f89ui h
6r8fy9i
57d8tcu
58d76u
67d8tucyg
67dt8iu
67fyivh
78dtciy
568ru
2018-03-31_15-17-50-617
2018-03-31_15-17-50-812
b kp
ct78i
d76tci
d578tu
gcjvhjk
gul
r76f89yi
t6cic
t8g789vo

Викладачі-митці працюють в різних  техніках та з різними матеріалами, але головне в його творчості - це колір  та форма.

Заняття були поділені на теоретичну та практичну частину.

На початку заняття діти вчилися зчитувати інформацію з полотен: «Що бачу? Що відчуваю? Який настрій передає художник? Які емоції викликає відома картина Пабло Пікассо, де він зобразив жінку на синьому тлі?  Чи може зображення  людини складатися з геометричних фігур, як у  Каземира Малевича?» Питання виникали різні, і відповіді шукали колективно. Для розвитку критичного мислення та для загального розуміння мистецтва, особливо сучасного, потрібно вміти ставити собі запитання.

Зазначимо, що всі учні дуже допитливі, тому працювати з ними - справжнє задоволення.

Під час практичної частини створювали полотна в техніці колажу, поєднаного з живописом, та додаванням графічних елементів. . Роботи створювали колективно, тому що дуже важливо вміти працювати разом. Це об’єднує та закріплює комунікативні навички. Чи впоралися учні? Авжеж! Всі були залученні до процесу створення. Хтось вирізав з паперу речі, які нагадують про літо та природу, хтось фарбував полотно, а хтось працював над графічними елементами. Кожен учень зміг спробувати себе в різних техніках. По завершеню всіх етапів, разом збирали полотно до купи і разом обговорювали створене.

Вийшли неймовірні полотна, в найкращих традиціях Пауля Клее.

Найменші наші учні, з дитячого садочка, за мотивами творчості Каземіра Малевича створювали власну роботу. Взяли за основу яскраві кольори, що використовував відомий художник, та його трактування фігур. Але вирішили вигадати новий сюжет, бо без фантазії не можливе виникнення ідей, що змінюють світ. Тому на полотні можна побачити цілу історію про королівську родину, кота та песика.

Можливо, хтось із батьків хотів би побачити вилизані від старань роботи, але ми не ставимо за мету досконало навчити малювати. Наш ознайомчий курс був спрямований на те, щоб показати різноманітність мистецтва . Навчити застосовувати фантазію та не боятися експериментів, адже тільки так створюється нове. Світ сповнений прекрасними речами, просто треба їх бачити, а цю здатність можна розвинути. І саме через творчість провідних митців, ми знайомились з красою.

Літо ще не настало на вулиці, але дивлячись на роботи юних талантів можна впевнено сказати, що воно вже настало у ліцеї МАУП!