Міжнародний
ліцей МАУП

Асоційована школа ЮНЕСКО

04 декабря 2019, 15:03

Міська учнівська конференція асоційованих шкіл ЮНЕСКО «Видатні місця та культурна спадщина ЮНЕСКО в Китаї»

28 листопада 2019 року учні НВК «Міжнародний ліцей МАУП» взяли участь у Міській учнівській конференції асоційованих шкіл ЮНЕСКО «Видатні місця та культурна спадщина ЮНЕСКО в Китаї».

Цьогоріч Україна й Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. Відтак  2019 рік оголошено Роком Китаю в Україні.

Міська учнівська конференція складалася з двох частин: пленарної частини та майстер-класів. У пленарній частині конференції почесні гості та учні-учасники виступили щодо сучасного стану культурної спадщини у Китаї, її охорони та збереження.

Родзинкою заходу стали оригінальні майстер-класи: «Пишемо китайські ієрогліфи», «Китайська чайна церемонія», модераторами яких були співробітники українсько-китайського центру розвитку культури та освіти Чжан Менжу та Чан Пен.

Під час конференції учні познайомилися із видатними місцями та об’єктами культурної спадщини ЮНЕСКО в Китаї, мали змогу продемонструвати активну громадянську позицію щодо культурного надбання та культурних цінностей  країн світу.