Міжнародний
ліцей МАУП

Навчання вчителів

29 декабря 2016, 11:11

НВК "Міжнародний ліцей "МАУП" долучився до Всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумники»

 

 

Початковий ліцей Міжнародного ліцею "МАУП" долучився до Всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумники» Smart Kids.  Відтепер учні 1-3 класів НВК «Міжнародний ліцей МАУП» вивчатимуть математику та українську мову за допомогою педагогічних ігор.

Участь у проекті візьмуть одразу 3 перших класи, а також другий і третій. Класні керівники Ярмоленко А. В., Сєрцова А. О., Островська Ю. І., Роменкова О. П. та Букрєєва Н. С. проявили активність та неабиякий ентузіазм до впровадження у навчальний процес нових технологій та електронних освітніх ресурсів. 

Валентин Рогоза, координатор експерименту від мультимедійного видавництва «Розумники», провів для вчителів семінар-тренінг, присвячений використанню на заняттях педагогічних ігор та спеціально розробленого програмного забезпечення для інтерактивних дошок – медіатеки вчителя. 

«Перші враження від користування вчительською медіатекою дуже позитивні. З різних об’єктів  можна створювати велику кількість завдань та використовувати їх на уроках", – зазначила Анна Олександрівна Сєрцова, вчителька 1-Б класу. Діти почнуть навчатися за новими програмами з 10 січня, коли повернуться за парти після зимових канікул. Тоді ж і самі вчителі зможуть оцінити якість та зручність використання програм на практиці. 

Усі кабінети початкової школи Міжнародного ліцею обладнані інтерактивними дошками. Це дозволяє використовувати мультимедійні навчальні програми на уроках як індивідуально кожним учнем, так і під час групової роботи з усім класом. Крім того, у майбутньому на базі НВК будуть проведені додаткові роботи щодо розширення технічних можливостей та застосування smart-технологій. 

Всеукраїнський педагогічний експеримент «Розумники» Smart Kids бв введений в дію відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України №564 від 8.05.2014 р. В якості навчального контенту використовуються педагогічні ігри – інтерактивні завдання, які заохочують до навчання, розвивають логіку, увагу та пам'ять дітей.