Міжнародний
ліцей МАУП

Екскурсії

04 июня 2019, 14:02

Учні 7-х класів побували на Київській ГЕС

32
33
34
31

У рамках тижня практичних креативних проектів та досліджень Workshop «New creative practices» учні 7-х класів побували на Київській ГЕС. Під час захопливої екскурсії семикласники дізнались про місце Київської ГЕС у вітчизняній енергосистемі, довідалися про історію її будівництва та змогли на власні очі побачити як енергія води трансформується в електроенергію.

ПАТ «Укргідроенерго» — найбільша гідрогенеруюча компанія України, до складу якої входять дев’ять станцій на річках Дніпро та Дністер – Київська, Канівська, Кременчуцька, Дніпродзержинська, Дніпровська, Каховська ГЕС, Київська гідроакумулююча електростанція (ГАЕС), Дністровська ГЕС та Дністровська ГАЕС, яка будується.

ПАТ “Укргідроенерго” відіграє важливу роль у забезпеченні стабільності та надійності роботи об’єднаної енергомережі України та генеруючих підприємств, адже гідроелектростанції зазвичай працюють в пікових режимах навантаження і допомогають підтримувати стабільну частоту в мережі та не зупиняти роботу теплових та атомних електростанцій.

Учні висловлюють щиру подяку керівництву ПАТ «Укргідроенерго» за відмінну організацію, прийом і проведення екскурсії на території Київської ГЕС, екскурсія виправдала усі сподівання, було дуже цікаво і пізнавально.