Міжнародний
ліцей МАУП

Екскурсії

03 ноября 2019, 10:10

Екскурсії для учнів НВК «Міжнародний ліцей МАУП» вересень-жовтень 2019

Водно-інформаційний центр «Музей води»

Вода ‒ є одним з найважливіших елементів зовнішнього середовища. Про її важливість учням 1-х класів розповіли у «Музеї води».

Тут вони побачили багато басейнів з різним експозиційним призначенням, наприклад, тут є і басейн із японськими рибками – коли піднести руку близько до води, вони самі торкаються ваших долонь, а також змогли простежити, який шлях долає вода від дощових хмар аж до річкового осаду.

У музеї створені штучні ріки, для яких учні з великим задоволенням самостійно зробили русло.

Планетарій

Пізнавати всесвіт учням 1 – 4 класів допомагало унікальне місце розташоване в центрі Києва – Київський планетарій, де фантастика стає реальністю, а зоряне небо милує нас своєю красою і відкриває свої таємниці будь-коли та за будь-якої погоди. Тут ліцеїсти завітали у гості до Сонця, Місяця, планет та сузір’їв, які демонстрували себе у всій красі, пізнали секрети кругообігу води та як орієнтуватися на місцевості.

Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва та Київський академічний театр на Липках

Доторкнутися до прекрасного та задовольнити свої естетичні смаки учні 2 – 5 та 9 – 11 класів змогли у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва та Київському академічному театрі на Липках.

Учні 2 класів поринули у незвичайну історію та своїми оплесками допомагали приборкувати козакам змія, ліцеїсти 3 класів під час перегляду мюзиклу  «Жив собі пес…» зрозуміли, що потрібно допомагати тим, хто потрапив у біду, і віддячувати добром за добру справу. Спостерігати за пригодами Тома Сойєра взялися учні 4 та 5 класів, а старшокласники потрапили у фантастичний світ Тараса Шевченка завдяки виставі «Сон».

Музей телебачення (НТКУ)

Цієї осені Музей телебачення (НТКУ) зустрів нових зірок - учнів 5-х класів. Ліцеїсти з великим захопленням заглянули за лаштунки телебачення, а також познайомилися з експозицією музею, програмами телеканалів UA: Суспільне мовлення, виробничими підрозділами телецентру, закадровою кухнею, телевізійними професіями та цікавими людьми.

Національний музей історії України та Музей історичних коштовностей України

Історію мешканців, що населяли територію України у стародавні часи, їхні заняття та вірування, учні 6-х класів дізнавалися у Національному музеї історії України.

Продовженням історичних досліджень став Музей історичних коштовностей України.  Саме тут учні змогли побачити ювелірні прикраси античних майстрів, які виготовляли їх на замовлення місцевої знаті з урахуванням їх смаків. Особливе враження на учнів справила золота пектораль скіфської доби.

Музей книги і друкарства України

Історію створення книг учні 7-х класів пізнавали у Музеї книги і друкарства України. Тут вони поринули у світ вітчизняної книги і книжкової справи від часів Київської Русі і до наших днів, а також взяли участь у майстер-класі «Гратаж», де опанували спосіб гравіювання.

Виставка «Всесвіт тіла»

Захоплюючою подорожжю для учнів 8 – 9 класів стала екскурсія на всесвітньо відому виставку BODY WORLDS – «Всесвіт тіла». На прикладах «живих» експонатів учні змогли простежити всі зміни, що відбуваються з тілом людини протягом життя, прослідкувати процеси фізичної життєдіяльності, дізнатися про можливості збереження здорового організму протягом усього життя.

Особливе враження на Ліцеїстів справила розповідь про процес створення даної виставки. Адже там представлені справжні людські тіла, збережені після смерті їхніх власників, завдяки методу пластинації – спеціальний метод бальзамування і консервації, винайдений німецьким лікарем Ґунтер фон Гаґенсом в 1970-х. Оброблені таким способом тіла зберігають клітинні структури та рельєф мертвих тканин на довгі роки.