Міжнародний
ліцей МАУП

Екскурсії

20 июня 2019, 16:04

Екскурсії для учнів НВК «Міжнародний ліцей МАУП» у травні 2019 року

Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова. Завод морозива «Рудь»

14 травня учні 5 – 7 класів відвідали Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова, що діє у місті Житомир. Особливий інтерес у ліцеїстів викликали представлені в експозиції експонати: «справжній», місцями обгорілий спускний апарат космічного корабля «Союз-27» з автографами космонавтів В.Джанібекова і Г.Гречка; 9 міліграмів місячного грунту; виставковий зразок космічного корабля «Союз», макети «Лунохода-2» та спускного апарату гагарінського «Востока» у натуральну величину; польотні речі космонавтів, космічна їжа тощо. Все це дало можливість учням поринути у світ космосу та залишити неймовірні враження.

Проте подорож містом Житомиром на цьому не закінчилася. Справжнім сюрпризом для учнів стала екскурсія на завод морозива «Рудь», де вони дізналися безліч цікавинок про історію морозива та на власні очі побачили, як виготовляється улюблений холодний десерт. А саме головне, що під час екскурсії досхочу можна було ласувати найсмачнішим морозивом.

Київський академічний театр на Липках. Вистава «Лісова пісня»

Учні 10 класів 14 травня поринули у світ неперевершеної драми-феєрії – «Лісова пісня». Чудова гра акторів зуміла зачепити юні серця та показати, як видатна поетесса Леся Українка у цьому творі піднімає вічні питання: життя і смерті, кохання та ненависті, вірності та зради, пошуку правди і справедливості.

Парк «Київська Русь»

Пізнати історію древнього Києва відправилися учні 6 – 7 класів до парку «Київська Русь». Ліцеїсти побачили відтворений Древній Київ – столицю великої середньовічної держави  Київська Русь V-ХIII століть. Найбільш вразив учнів дитинець – історичний центр Києва Володимира Великого у його реальних розмрах.

Ліцеїсти також відвідали експозиції облогової техніки, історичних костюмів і обладунків V–XIII століть, музичних інструментів, музей середньовічного суднобудування з науково достовірною реконструкцією лодії «Князь Володимир» IX–XI століть. Все це залишило незабутні враження та почуття гордості за велич наших предків.

Державний музей авіації України імені О.К. Антонова

23 травня учні 8-х класів відвідали найбільший історико-технічний музей країни Державний музей авіації України імені О.К. Антонова. В експозиції музею представлено понад 90 літаків, гелікоптерів та безпілотних літальних апаратів, у середині яких ліцеїсти змогли себе відчути справжніми пілотами та стюардесами. Учні побачили складність та величність професій літакобудування.

Ландшафтний парк «Буки»

У травні помилуватися справжньою природньою красою змогли учні 9 – 11 класів у Ландшафтному парку «Буки». Природній ландшафт та магія людських рук перетворили це місце на казку, в якій панує особлива атмосфера добра та любові.