Міжнародний
ліцей МАУП

Екскурсії

09 апреля 2019, 14:02

Екскурсії для учнів НВК «Міжнародний ліцей МАУП» березень 2019 р.

Театр пісочної анімації «Золотий Лев»

12 - 13 березня учні 1 класів відвідали театр пісочної анімації «Золотий Лев». Маленьким відвідувачам було запропоновано програму «Жива поезія Шевченка».

Поєднання безсмертного слова великого митця та образи, створені з піску руками талановитих художників, викликали незабутні враження та емоції.

Меморіальний будинок-музей Т.Г. Шевченка «Хата на Пріорці»

Учні 2 класів відвідали Меморіальний будинок-музей Т.Г. Шевченка «Хата на Пріорці». Ліцеїсти ознайомилися з меморіальними речами поета предметами побуту того часу: посудом, глиняними виробами, національними костюмами, фотографіями і картинами із зображенням Кобзаря, предметами меблів і домашнього начиння. Саме цим музей і цікавий - відтворенням побуту 1850-х років, світу речей і предметів, що оточували Т.Г Шевченка та його сучасників.

 

Національний науково-природничий музей НАН України

Цікавою, пізнавальною та веселою стала екскурсія до Національного науково-природничого музею НАН України для учнів 3-4 класів. Ліцеїсти потрапили на демонстрацію найзагадковіших рослин нашої планети, які живуть за своїми правилами у моторошному світі видової боротьби, а їхня холодна краса – смертельна.

Хижі рослини з хитромудрими ловчими пастками здавна дивували науковців та захоплювали уяву любителів рослинного царства. Ліцеїсти мали змогу дослідити їх механізми для полювання на здобич, ознайомитися з відомими та ще нерозкритими загадками улюблених рослин Ч. Дарвіна, а також опанувати ази вирощування росичок. У подарунок кожен учень забрав з собою свою власну хижу міні-плантацію.

Музей телебачення (НТКУ)

Учні 5-6 класів відчули себе справжніми телезірками на екскурсії до Музею телебачення (НТКУ), де познайомилися з експозицією музею, програмами телеканалів UA: Суспільне мовлення, виробничими підрозділами телецентру, закадровою кухнею, телевізійними професіями та цікавими людьми.

Музей книги і друкарства України та музей мініатюр

18 березня учні 7 класів завітали до Музею книги і друкарства України та Музею мікромініатюр М. Сядристого. У музеї книги ліцеїсти ознайомилися з унікальними скарбами книжкової культури українського народу: історією вітчизняної книги і книжкової справи від часів Київської Русі і до наших днів та спробували написати своє ім’я найдавнішою системою письма в світі – клинописом.

Однак найбільше враження на ліцеїстів справила виставка мікромініатюр, яка вражає своєю делікатністю та професійністю. Мікромініатюри, представлені в музеї, розширюють усталені уявлення про межі людських можливостей. Серед мікромініатюр практично кожна унікальна і неповторна.

Музей  Державної фіскальної служби України

З метою виховання податкової культури у підростаючого покоління, учні 8-9 класів відвідали Музей  Державної фіскальної служби України. У рамках екскурсії учні ознайомилися з поняттям «податок», історією податків та розвитку податкової, а нині фіскальної служби України, будовою бюджету країни.

Цікавим було те, що екскурсію проводили ветерани податкової служби. Юні відвідувачі із захопленням слухали екскурсовода, яка розповідала про історичні основи оподаткування. Разом з нею діти поринули у сиву давнину та поступово дісталися до сьогодення оподаткування. В музеї представлено унікальні експонати та зібрано багато цікавих фактів про минуле та сьогодення української податкової системи.

Шевченківський національний заповідник (місто Канів, Черкаської обл.)

У рамках шевченківських днів учні 9-10 класів відвідали Шевченківський національний заповідник.

Під час екскурсії ліцеїсти пізнали Т. Шевченка – людину, мислителя, митця. З великим захопленням учні познайомилися з родоводом поета та його творчістю.

Особливу увагу вони приділили мальовничим місцям Чернечої гори. «Шевченко відчував біблійну таємницю гори», – писав Є. Сверстюк. Ліцеїсти теж відчули велич Тарасової гори, адже тут духовна вершина українського народу, вершина, що світить і єднає, і наснажує, і кличе українців до дружби і порозуміння.